ГОЛОВНА / НОВИНИ / 20 грудня 2023 року відбулося третє засідання робочої групи МОЗ «Посилення ролі приватних закладів у відновленні і розвитку системи охорони здоров'я»
20 грудня 2023 року відбулося третє засідання робочої групи МОЗ «Посилення ролі приватних закладів у відновленні і розвитку системи охорони здоров'я»
20 грудня 2023 року відбулося третє засідання робочої групи МОЗ «Посилення ролі приватних закладів у відновленні і розвитку системи охорони здоров'я» за участю представників влади – міністра охорони здоров'я, першого заступника Міністра, директора Департаменту МОЗ, голови НСЗУ, а також представників міжнародних організацій – ВООЗ та USAID.

На засіданні було розглянуто наступні питання:
Можливість впровадження механізму співоплати за тарифом. Учасники домовилися зустрітися на окремій робочій зустрічі та сформувати експериментальний пілотний проєкт щодо впровадження співоплати.

Рівність доступу медичних працівників, які працюють в державних і комунальних закладах, а також приватних закладах охорони здоров'я, до програм підтримки уряду таких як кредитування житла і компенсація за безперервний професійний розвиток.

Представники Асоціації звернули увагу на те, що важливим є розвивати кадровий потенціал та сприяти тому, щоб працівники сфери охорони здоров'я залишалися у професії, а не лише працювати над утриманням медичних працівників в державних та комунальних закладах.

Результатом цього обговорення стала згода представників МОЗ ініціювати внесення змін до відповідних постанов Кабінету Міністрів України.Пропозиції до проєкту постанови щодо програми медичних гарантій на 2024-й рік.

Асоціація надала свої пропозиції для врахування в рамках громадського обговорення цього проєкт постанови.

Питання боротьби з неформальними платежами в державних та комунальних закладах. Асоціація подала кандидатуру представника від Асоціації до НАЗК для включення в робочу групу по боротьбі з неформальними платежами.

Під час зустрічі обговорили питання неформальних платежів й міністр поінформував про кроки, які плануються вживати для розв'язання цієї проблеми. Була домовленість продовжити спільну роботу у цьому напрямку.

Також порушувалося питання платних послуг, які не входять в програму медичних гарантій. Асоціація надавала коментарі до цієї постанови КМУ «Деякі питання надання послуг з медичного обслуговування населення за плату від юридичних і фізичних осіб».

Зустріч із МОЗ пройшла активно, багато важливих питань було озвучено та обговорено. Сподіваємося на подальші активні кроки для розв'язання цих проблем та продуктивну спільну роботу у 2024 році.

Якщо у Вас є питання або пропозиції щодо діяльності Асоціації

Асоціація приватних медичних
закладів україни
м. Київ,
проспект Перемоги, 21-А літера "А",
офіс 1

+38 (044) 353-06-63
+38 (073) 320-30-82

info@apmi.com.ua
Меню: